Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Aydınlatma Metni

1. Kişisel Veri Sorumlusu Hakkında Bilgilendirme:

Tarafınıza iletmiş olduğumuz anket çalışması kapsamında, kişisel verileriniz, Sahe Grup Gıda İlaç Kozmetik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (“Şirket” veya “Şirketimiz”) tarafından veri sorumlusu sıfatıyla, bu Aydınlatma Metni kapsamında ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“6698 sayılı Kanun”) ile uyumlu olarak işlenmektedir.  

2. Kişisel Verilerinizin İşlenmesine İlişkin Amaçlar:

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından;
  • Şirkete özel ticari faaliyetlerin kurgulanması, koordine edilmesi, geliştirilmesi, icrası, iş geliştirmeye ve ticari aktivitelere yönelik faaliyetlerin planlanması ve icrası,
  • Ürün ve hizmetlerin kişilere göre özelleştirilmesi, profilleme, tanıtım ve pazarlanmaya yönelik faaliyetlerin kurgulanması ve icrası,
  • Talep ve şikayet yönetimi ile satış sonrası süreçlerin kurgulanması ve/veya icrası
  • Kurumsal ilişkilerinin planlanması, icrası ve yönetilmesi,
  • Şirket'in ve Şirket'le iş ilişkisi içerisinde olan ilgili kişilerin hukuki, teknik ve ticari-iş güvenliğinin temin edilmesi ile hukuki yükümlülüklerin ifasına yönelik faaliyetlerin gerçekleştirilmesi,
gibi amaçlarla (“Amaçlar”) işlenir. Kişisel verilerinizin korunması ve işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgiye https://mumiyomacunu.com internet sitesinde yer alan Sahe Topluluğu Kuruluşları Kişisel Verilerin Korunması Politikası”ndan ulaşabilirsiniz.

3. Kişisel Verilerinizin Aktarılabileceği Taraflar ve Aktarım Amaçları:

Kişisel verileriniz yukarıda belirtilen Amaçlar doğrultusunda, Sahe Grup Gıda İlaç Kozmetik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi başta olmak üzere diğer Sahe Grup Gıda İlaç Kozmetik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Topluluğu Kuruluşlarına, yurt içindeki veya yurt dışında dışarıdan hizmet alınan tedarikçilerimize, iş ortaklarımıza ve hizmet sağlayıcılarımıza ve ayrıca kanunen yetkili kamu kurumları ve/veya özel kişilere, 6698 sayılı Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde aktarılabilmektedir.

4. Kişisel Verilerinizin Toplanma Yöntemi ve Hukuki Sebebi:

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar ve farklı hukuki sebeplere dayanarak fiziki ve/veya elektronik ortamlarda toplanmakta ve muhafaza edilmektedir. Kişisel verileriniz, size hak ve menfaatler sağlanması, şirket içi faaliyetlerin sürdürülmesi ve geliştirilmesi, sözleşmelerin ve mevzuattan doğan yükümlülüklerin yerine getirilmesi gibi hukuki sebeplere dayanılarak toplanmaktadır.

5. Kişisel Veri Sahibinin Hakları:

  • Kişisel veri sahipleri olarak 6698 sayılı Kanun’un 11. Maddesi uyarınca;
  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, 6698 sayılı Kanun ve sair mevzuat hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize olan bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme,
haklarınız bulunmaktadır. Talebin niteliğine göre talebiniz en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, Kişisel Verileri Koruma Kurulunca belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır.